• KE-chain team

KE-chain 3 launched!

Donderdag 29 november is KE-chain 3 met succes gelanceerd! De nieuwe KE-chain betekent: Betere Performance, Mobility en Usability. De presentaties van Hakkers, BAM Infra Rail en WABCO gaven inzicht in waarom zij voor KE-chain kiezen en hoe zij het hebben geïmplementeerd. In deze blog post gaan we verder in op de verbeteringen van KE-chain 3.

KE-chain 3; Performance, Mobility & Usability

Performance

In het afgelopen jaar hebben we een enorme toename gezien in de hoeveelheid data die onze klanten in KE-chain hebben gecreëerd. Wij hebben op basis van deze trend de overstap gemaakt naar een zeer schaalbare dataoplossing. Daarom maakt de nieuwe KE-chain gebruik van een volledig nieuwe database. Door gebruik van een volledige nieuwe (graph) techniek is de database van KE-chain nu ultiem schaalbaar. De nieuwe database stelt ons in staat om ervoor te zorgen dat KE-chain goed blijft presteren en analyse van veel data in toekomst mogelijk is. Waar we de oude KE-chain bij grote en veel projecten de database merkbaar trager werd is dat met de nieuwe KE-chain verleden tijd.

KE-chain 3 performance: Schaalbaarheid van de database van KE-chain 2 versus KE-chain 3

De hoeveelheid data werd met de oude KE-chain ook een uitdaging voor de webapplicatie. Onze gebruikers wilden steeds meer data in één keer laden in de webbrowser, waarbij de grenzen van de oude applicatie en de gebruikte webtechnologie werden opgezocht. Volgens onderzoek accepteren we laadtijden van ongeveer 2 seconden. Alles wat daar boven komt ervaren we als wachten, zeker als je nog niets ziet verschijnen. Daarom maakt de nieuwe KE-chain gebruik van nieuwe JavaScript technieken voor de webapp. De nieuwe KE-chain app is volledig opnieuw ontwikkeld op basis van React. De laadtijden zijn teruggebracht met 35-75% en blijven ook de grootste formulieren van BAM en Hakkers onder de 2 seconden.

De schaalbaarheid van de nieuwe KE-chain stelt gebruikers in staat om heel veel data op te slaan en te analyseren. Analyses om bijvoorbeeld inzicht te krijgen en om sneller te kunnen reageren op veranderingen, preventief fouten te kunnen voorkomen en de werkwijze binnen en buiten verder te kunnen optimaliseren; KE-chain is er klaar voor!


Mobility

KE-chain wordt steeds meer mobiel gebruikt en eenvoud voor mobiele gebruikers is key. De nieuwe KE-chain is daarom 'mobile first'! Mobiel werken is nu het uitgangspunt in het ontwerp van KE-chain. De nieuwe KE-chain heeft een nieuw gezicht, waar de best-practices van Material Design worden toegepast. De nieuwe app helpt de gebruiker om makkelijker de belangrijke informatie te vinden. En maakt het makkelijker om deze te bewerken. Duidelijk overzicht met grotere knoppen om mobiel gebruik in het veld te optimaliseren. Belangrijk voor onze klanten in de infra, zoals Hakkers en BAM, waar mobiele registraties en keuringen een belangrijk onderdeel zijn van de toepassing van KE-chain.

KE-chain 3 mobility: In de nieuwe KE-chain komen gebruiksvriendelijkheid en mobiliteit samen

We zien ook een sterke ontwikkeling van de infrastructuur voor mobiel werken. De meeste providers dekken meer dan 96% van Nederland met hun 4G netwerk en zijn al bezig met de voorbereidingen op 5G. Tijdelijk internet op locatie in 2018 is ook een normale dienst geworden met meerdere spelers in de markt die dit aanbieden. Wij geloven in realtime. Een thema in de sessie in de middag samen Moxio: "Op naar realtime opleveren". Een gedragen visie door opdrachtgevers in de infra. Bij ProRail 'realtime samenwerken' bijvoorbeeld als een van de drie primaire doelen voor 2024 op de 'roadmap digitalisering assetketen'.


Usability

Afgelopen jaar bleek ook dat onze gebruikers op zoek zijn naar meer flexibiliteit; Het creëren van een 'app-feel' in KE-chain en (nog) meer vrijheid in het opbouwen van formulieren. De nieuwe KE-chain geeft deze flexibiliteit met; login & landing, theming, languages, widgets & scripts (zie figuur). De flexibele loginpagina, landingspagina en theming maakt het mogelijk om KE-chain aan te passen aan de eigen branding. Ook is het top menu te configureren waardoor KE-chain naadloos kan inpassen in het eigen digitale bedrijfsproces door bijvoorbeeld links te maken met andere interne webapplicaties.

KE-chain 3 usability: De nieuwe KE-chain is volledig op maat te maken

Ook binnen KE-chain is de flexibiliteit toegenomen met het introduceren van 'Teams'. Groepen gebruikers zijn nu te definiëren met bijvoorbeeld elk hun eigen landingspagina. Dat maakt het gemakkelijker om met verschillende bedrijfsonderdelen samen te werken of verschillende klantgroepen naast elkaar te laten werken. Iedere groep heeft zijn eigen omgeving binnen KE-chain en werkt vanuit daar samen. Taal is ook een belangrijk aspect in die 'groepen' benadering. Daarom is de nieuwe KE-chain beschikbaar in 4 verschillende talen; Engels, Duits, Frans en Nederlands.


De flexibiliteit binnen een project is ook vergroot. In een project kan de landingspagina aangepast worden. Het projectmenu is ook volledig op maat te maken. En de flexibiliteit in gebruik van widgets is verder vergroot omdat het nu ook mogelijk is om met meerdere kolommen te werken.

KE-chain 3 launch event met sprekers van Hakkers, BAM Infra Rail, WABCO, C-Cube en Moxio

KE-chain 3 is een belangrijke milestone release van ons platform. Met veel verbeteringen onder de motorkap en veel zichtbare verbeteringen. KE-chain is hetzelfde product maar dan sneller, mobieler en gebruiksvriendelijker. Lees verder over KE-chain.

Vraag nu een persoonlijke demo aan

  • Google Places - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • Twitter - White Circle

KE-chain is een product van KE-works

 © 2018 KE-works BV